Pelialan ammattilaiseksi


Haluatko opiskella pelituottajaksi, -graafikoksi tai –ohjelmoijaksi? Ehkäpä peliteknologian insinööriksi?

KAMK pelialan koulutus on laaja-alainen tarjoten oppia kaikille näille pelinkehityksen alueille. Meillä on erinomaiset yhteydet yrityksiin paikallisesti, Suomessa että maailmalla - alumnejamme on työllistynyt pelialan huippufirmoihin. Kampuksellamme opiskelijasta välitetään, olemme luoneet ainutlaatuisen pelinkehittäjien yhteisön ja tarjoamme erittäin hienot oppimisympäristöt käyttöösi! Viimeisin teknologia on käytössäsi projekteissa ja olemme myös Sonyn Playstation First Academic Partner – ainoana Suomessa!

Vuosittainen pelialan tapahtuma, NGS (Northern Game Summit), kokoaa alan tekijät ja opiskelijat yhteen Kajaaniin ja opiskeijoitamme käy tuetusti eri pelialan tapahtumissa sekä Suomessa että ulkomailla. Vahva kansainvälinen verkostomme mahdollistaa vaihto-opiskelun ulkomailla mm. Belgiassa, Hollannissa, Japanissa, Singaporessa tai Thaimaassa.

Lue koulutuksesta

"Kajaani has, in our opinion, one of Europe's best game development schools, Kajaani University of Applied Sciences, KAMK, and to us it is a valuable source of new, talented developers." - Ilkka Paananen, CEO, Supercell

KOULUTUS

Opiskelijat suuntautuvat ensimmäisen lukukauden jälkeen soveltuvuuden, taitojen ja syksyn opintomenestyksen perusteella datacenter-ratkaisuihin tai pelialan opintoihin. Molempiin on rajattu ryhmäkoko.

PELIALA (tietojenkäsittelyn koulutus)


Kajaanin ammattikorkeakoulun laaja-alaisessa pelialan koulutuksessa saat hyvät eväät pelien ammattimaiseen kehittämiseen. Perusopinnoissa saat vahvan pohjan projektityöskentelyyn, yritys- ja liiketoimintaan, kieliin ja viestintään sekä yleiset valmiudet pelien kehittämisen eri osa-alueille. Ammatillisissa erikoitumisopinnoissa voit syventää tietämystäsi peliohjelmoinnin, peligrafiikan tai pelituottamisen osa-alueilla. Käytännössä opintojen toinen vuosi toteutetaan pääsääntöisesti englannin kielellä ja kansainvälistymisestä kiinnostuneille KAMK tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Englanninkieliset opinnot mahdollistavat vaihto-opiskelijoiden osallistumisen pelialan opintoihin - esimerkiksi pelialalla opiskeli vaihto-opiskelijoita Brasiliasta, Singaporesta, Portugalista ja Belgiasta.

Kajaanin ammattikorkeakoulun pelialan opiskelijat ovat saaneet tunnustusta niin valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisesti erilaisissa kilpailuissa ja tapahtumissa. Opiskellessasi pelialan ammattilaiseksi Kajaanin ammattikorkeakoulussa sinusta voi tulla asiantuntija pelinkehitystiimiin tai erilaisiin peli- ja ohjelmistokehityksen koulutus-, suunnittelu ja kehittämistehtäviin. Saat myös valmiudet oman yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaa voit testata jo opiskeluaikana Kajak Games Osuuskunnan kautta. Moni pelialalta valmistunut onkin aloittanut oman yritystoiminnan tai työllistynyt joko suomalaiseen tai ulkomaalaiseen pelialan yritykseen kuten esim. Supercell, Ubisoft, Frozenbyte, Remedy, Wooga, Fingersoft ja Rovio.
Lue lisää Kajaanin pelialasta

PELITEKNOLOGIA (tieto-ja viestintätekniikan koulutus)


Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksen peliteknologian opinnoissa erikoistut ohjelmistosuunnitteluun ja opintojen pääpaino on pelimoottori- ja peliohjelmoinnissa. Pelimoottoriohjelmoinnin moduulissa opit myös reaaliaikagrafiikan tai visuaalisten efektien ohjelmointia, peliohjelmoinnissa esimerkiksi mobiilipelien tai verkkopelien ohjelmointia sekä perehdyt pelien tekoälyyn. Kolmantena opiskeluvuonna voit osaamisesi täydentyy hyötypelien (serious games), simulaattoriympäristöjen ja/tai datacenter- ratkaisujen opinnoilla. Opiskelu on osin projektimuotoista ja työjärjestykseen onkin varattu kokonaisia projektipäiviä, jolloin opiskelijat keskittyvät projektien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Projektiopinnoissa saat tehdä myös työelämälähtöisiä tai oman kiinnostuksesi mukaisia peliprojekteja.

Hae Kajaanin Ammattikorkeakoulun
AloitaOmaTarinasi.fi
OpiskelijanKajaani.fi